Återbesök på Les Garçons i Villefranche-sur-Mer

DSC_0302

Ovanligt dramatiskt när vi väl satt oss till bords på Les Garçons idag; kocken på grannrestaurangen råkade i bråk med en annan man på vespa i gränden nära oss och handgemäng uppstod. Vespakillen åkte iväg efter en rak höger och kocken kilade in och fortsatte lunchmatlagningen. Ingen verkade bry sig något extra, men hade det hänt hemma i Sverige så hade nog farbror polisen varit där på en minut.

Vi var på Les Garçons på dagen för nästan exakt ett år sedan och åt väldigt gott. Flertalet av rätterna var kvar på dagens meny och vi åt dem mer än gärna igen! Förrätter: inlagda paprikor samt varm chèvreost med honung. Huvudrätter: den otroligt goda raviolin, som vi även åt i fjol, samt havskatt – också en höjdare. Efterrätter: same procedure as last year – hallonpannacotta och en otroligt fin crème brulée, som vi tror spetsats med amaretto.

Lille F fick äta fransk barnmat; kyckling med curry och ris, som han gillar, och satt till bords på en stor dyna på en vanlig stol. Det är sällsynt att restauranger har barnstolar är vår erfarenhet, men det gick väldigt bra med dynan.

Vi är imponerade av hur galant den ende servitören hanterade alla borden. Det blev fullsatt i princip omgående strax efter kl 12 och han hade stenkoll på alla gäster, hann småprata och skoja med alla och levererade kanonservice. Ett måste om man besöker Villefranche-sur-Mer!

Lämna en kommentar