Efter att ha släpat oss upp till Le Fort du Mont Alban från Nice-sidan var det skönt att gå nerför de branta backarna till Villefranche-sur-Mer. Vi hade restaurangen Les Garçons, = pojkarna, i sikte då vi hört att den skall vara bra och missat dess öppettider när vi varit i Villefranche tidigare. Den här gången hade vi bättre tur och fick bord mitt på den svala uteserveringen på torget framför restaurangen, bland gränderna i gamla stan i Villefranche-sur-mer.
Restaurangen drivs av två mycket trevliga bröder som gav en lågmäld men personlig service och ständig uppmärksamhet; vattenflaskor som fylldes på, brödkorgarna byttes ut, barnmat värmdes utan att blinka till lille F etc. Förrätterna; getost med bröd och sallad samt husets lantpaté, var helt OK. Huvudrollsinnehavaren på menyn var dock en helt suverän ANKA som kokat i timtal och serverades med stekta potatistärningar och var så mör att den föll isär direkt när vi satte gaffeln i den. Verkligen gott! Andra huvudrätten ravioli med grönsaksfyllning och tomatsås var också utmärkt.
Mitt under lunchen kom vi på att vi firar 5-årig bröllopsdag idag, vilket gjorde beställning av efterrätter legitimt. Det blev favoriterna crème brulée och pannacotta med jordgubbssås, vilket vi inte behövde ångra en sekund.
Les Garçons – bästa läget i stan en varm julidag med riktigt god mat och fin service av pojkarna!