Återbesök på Le Millésime

DSC_0471

Förra sommaren upptäckte vi då nyöppnade Le Millésime, en av våra kvarterskrogar som ligger runt hörnan från där vi bor. Under året har mina föräldrar varit där flera gånger på både lunch och middag och varit lika nöjda alla gånger. Lille F somnade i vagnen precis vid lunchdags så vi passade på att ta en ”dagens lunch” på Le Millésime.

Sedan sist har ägarparet blivit föräldrar och en ny servitör skötte istället beställningarna och servicen. Kocken och ägaren Aurélien Nourry berättade att de under året som gått förärats med att ha blivit godkända Maîtres Restaurateurs. Det är en mycket hedersam utmärkelse som ges efter oanmälda kontroller av restaurangen då man bl a undersöker hur råvaror hanteras och vilka råvaror som används. Plakett som visar godkänt resultat pryder nu restaurangfasaden. Vid entrédörren såg vi också diverse utmärkelser uppsatta, redan, och fastän det var en lunch mitt i veckan var restaurangen i princip fullsatt. Vi hade tur och fick sista bordet utomhus. Kul att det verkar gå så bra för Le Millésime, men vi är inte ett dugg förvånade!

Vi åt dagens lunchmeny som är så otroligt prisvärd och av så hög kvalitet om man jämför med mycket annat som serveras kring lunchtid på turistfällorna i Nice. Förrätt: en kall gazpacho gjord av gurka och tomat. Huvudrätt: En vit fisk i ärtpuré och serverad med olika salsor. Efterrätt: små chokladformar fyllda med äggvita och kaksmulor. Precis lagom och så otroligt elegant och gott!

 

 

Lämna en kommentar