Le Cosmo i Villefranche-sur-Mer

DSC_0041

Vi hade fått tips från andra Nice-svenskar om restaurangen Le Cosmo i Villefranche-sur-Mer. Tipset gällde också en specifik rätt som skall vara särdeles fantastisk, enligt dem; souris d’agneau – lammlägg!

Vi styrde kosan till Le Cosmo idag. Restaurangen ligger mitt emot det vackra rosa kapellet Chapelle St Pierre i hamnen och har utsikt över vattnet och bukten. När klockan slog 12 parkerades vi vid ett bord på uteserveringen, som snabbt fylldes med framför allt franska matgäster – ett gott tecken. Vi har gått förbi här flera gånger tidigare och avfärdat Le Cosmo som en turistfälla vid första anblicken – tänk så fel man kan ha.

Nu visste vi inte bättre utan beställde först in en förrättstallrik med tapas (bläckfiskringar och små friterade ostkulor) och charkuterier att dela på. Hade vi sett huvudrätten så hade vi skippat den. Våra souris d’agneau-fat var STORA portioner med ett gigantiskt lammlägg i en jättedos av potatismos, med några grillade tomater och rosmarinkvistar till. Mört, saftigt och ett riktigt gott långkok som smakade riktigt bra!

Vi kan dock se att en sådan här rätt förstås gör sig ännu bättre en lite kylig höstdag efter en promenad, men kändes aningen mastig i dryga 35 graders värme. Vi åt, åt och åt och hamnade definitivt i matkoma efteråt. Under sommaren har vi mest ätit skaldjur, frukt och lättare mat och det kändes i magen. Men alldeles för gott för att lämna kvar något!

Tyvärr bråkade min dator nyss och just matbilderna försvann från Le Cosmo, men här kan man se en annan gästs foto på lammlägget på Le Cosmo, ett lammlägg som verkligen inte går av för hackor!

Lämna en kommentar