Sportmuséet i Nice

DSC_0141

Har man som jag en partner som är f d fotbollsspelare och generell sportnörd så är det ett måste att åka till Sportmuséet i Nice, Le musée de Sport, vilket vi gjorde idag. Det ligger lite halvavigt till norr om flygplatsen och helst bör man nog ha bil för att åka dit smidigast då endast buss 11 och 59 går dit, typ en gång i timmen.

Museet är helt nytt och väldigt fräscht och snyggt. Det verkade vara tämligen få som hittat dit ännu. Inte en bil syntes på den öde parkeringen och vi kunde räkna till ytterligare ynka tre besökare inne i det stora och luftkonditionerade museet. Fördelen med det var att den trevliga vakten verkligen tog hand om oss, öppnade dörrar, värmde mat till lille F och såg till att vi hade det bra.

Zlatan Ibrahimovic’s tröja i PSG låg på hedersplatsen mitt i fotbollsrummet vilket var kul för oss svenskar förstås att titta på. Man kan titta på kläder och utrustning från kända personer från i princip alla förekommande sporter som finns som de burit när de vunnit olika avgörande tävlingar, inte bara franska utan en hel del andra världskända personer. Flera roliga filmer visades och man kan testa olika sporter i flera simulatorer. Stort fokus på cykling och Tour de France var det förstås samt fotboll. Rekommenderas för sportfantasten! Dock är all text i museet på franska vilket gör det lite svårt att ta sig runt och få med sig allt om man inte kan språket.

Lämna en kommentar